Proizvodi "Mlekare Šabac" od danas na ruskom tržištu

Bez autora
May 09 2011

Prva isporuka 22,5 tona mlečnih proizvoda "Mlekare Šabac" za jedan od najvećih ruskih trgovinskih lanaca "Magnit Tander" iz Krasnodara kreće danas, a naredna isporuka za istog kupca planirana je već za 25. maj. Na rusko tržište danas će biti plasirani najpoznatiji brend-proizvodi "Mlekare Šabac" - " a la kajmak", "sirko" i "feta sir". "Magnit Tander", sa kojim je potpisan ugovor vredan 10 miliona evra, najznačajniji je kupac, a u ovom mesecu su ugovorene isporuke za još četiri kupca iz Moskve, Sankt Peterburga i Himkija. Planovi Mlekare Šabac su da sadašnji nivo prerade od preko 240 tona sirovog mleka dnevno ubrzo značajno poveća, što ovi poslovi sa kupcima u Ruskoj Federaciji omogućavaju. Time će za više od 6.000 kooperanata biti omogućen novi rast i razvoj koji će biti realizovan uvozom visokokvalitetnih junica i nabavke nove muzne opreme.

Proizvodi "Mlekare Šabac" od danas na ruskom tržištuPrva isporuka 22,5 tona mlečnih proizvoda "Mlekare Šabac" za jedan od najvećih ruskih trgovinskih lanaca "Magnit Tander" iz Krasnodara kreće danas, a naredna isporuka za istog kupca planirana je već za 25. maj.

Na rusko tržište danas će biti plasirani najpoznatiji brend-proizvodi "Mlekare Šabac" - " a la kajmak", "sirko" i "feta sir".

"Magnit Tander", sa kojim je potpisan ugovor vredan 10 miliona evra, najznačajniji je kupac, a u ovom mesecu su ugovorene isporuke za još četiri kupca iz Moskve, Sankt Peterburga i Himkija.

"Planovi Mlekare Šabac su da sadašnji nivo prerade od preko 240 tona sirovog mleka dnevno ubrzo značajno poveća, što ovi poslovi sa kupcima u Ruskoj Federaciji omogućavaju", ističu u ovoj mlekari.

Time će za više od 6.000 kooperanata biti omogućen novi rast i razvoj koji će biti realizovan uvozom visokokvalitetnih junica i nabavke nove muzne opreme.

Prerađivačima mesa i mleka iz Srbije omogućeno je da izvoze na tržište Rusije na osnovu međudržavnog ugovora o slobodnoj trgovini, kao i dogovora srpskog i ruskog ministarstva poljoprivrede.

Predstavnici ruskog "Rošelhoznadzora" su u oktobru prošle godine posetili Mlekaru Šabac, radi inspekcije pogona mlekare.

Ruski eksperti su se tada uverili u tehničku opremljenost, kapacitete i standarde kojima raspolaže Mlekara Šabac, nakon čega su dali pozitivno mišljenje i tog proizvođača uvrstili na listu objekata koji mogu da izvoze na tržište Ruske Federacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik